ervaringen

Leerling Femke Hovinga (27) begon in 2015 met edelsmeden bij Hans van der Leen.
Ze vertelt:

“Ik was altijd al dol op mooie sieraden, maar dat ik ze zelf kon maken was nooit bij me opgekomen. Toen ik me ging verdiepen in een studie om juwelentaxateur te worden, leek het me goed om te ervaren hoe juwelen tot stand komen. Via via kwam ik bij Hans in zijn atelier in Utrecht terecht. In het begin best spannend: er zijn zoveel technieken, machines en materialen! Maar gelukkig hielp Hans me snel op weg. Met zijn hulp heb ik prachtige oorbellen gemaakt, en onlangs hebben mijn man en ik zelfs onze trouwringen zelf gemaakt. Een prachtig resultaat, en helemaal bijzonder dat we het zelf hebben gedaan. Ik zou iedereen met een interesse in sieraden aanraden naar Hans te gaan: hij is open, behulpzaam en heeft enorm veel kennis en ervaring.”

Kunstenares en edelsmid Maja Badnjevic begon met edelsmeden bij Hans van der Leen in 2011.

“Dit is zo een fijne plek om te werken. Hans heeft enorm veel ervaring, en is zeer open voor kijken uit verschillende hoeken, om precies te vinden wat je nodig hebt. Dat heeft mij veel geholpen. Ik ben met kunstacademie afgestudeerd en ik wilde heel graag deze ambacht leren, maar met mijn eigen vormen die niet altijd met een klaar liggende manier ontworpen kunnen zijn. Hans heeft mij hier veel geholpen met zijn altijd verfrissende blik en kennis.”